Houben / van Mierlo architecten

Bouwt geen luchtkastelen

Houben / Van Mierlo architecten uit Eindhoven

Staat bekend om maatwerk in gebiedsontwikkeling, architectuur en interieurdesign. In nauwe samenwerking met opdrachtgevers, gebruikers, adviseurs, leveranciers en bouwers, bedenkt én realiseert Houben / Van Mierlo vooruitstrevende concepten voor wonen & zorg, onderwijs & sport en voor werk & vrijetijdsbesteding.

Samen betekenisvol

Bas van Mierlo: Huisvestingsvraagstukken zijn complex, en elke situatie is weer anders. En daarom moet je eerst goed observeren en analyseren. Wij kijken daarbij vooral naar de mens, zijn omgeving én het milieu. Vervolgens gaan we creatief en conceptueel denken over de bouwmogelijkheden. Zo ontstaan er telkens weer boeiende en betekenisvolle plekken in een duurzame setting met maatschappelijke meerwaarde.

Schubertsingel, een markante basis

Het voormalige kantoorgebouw van Rijkswaterstaat aan de Schubertsingel is een opvallende ‘landmark’ vooraan de zuidelijke entree van Den Bosch. Het gebouw is indrukwekkend en fors met ver uitstekende verdiepingen en stoere betonnen gevelelementen. De bouwmassa zelf is “hol” en heeft een binnenhof. Daardoor komt er veel licht en lucht binnen.

Stijlvolle metamorfose

Joost de Boer: "In het nieuwe ontwerp blijft het bijzondere zwevende karakter intact. De oude betonnen elementen worden vervangen door een transparante gevel met balkons of schuifpuien die helemaal open kunnen. Bovenop komen nog twee verdiepingen bij en daarmee krijgt het pand een statige opbouw van basement, lijf en kroon; elk met zijn eigen signatuur".

Ontmoetingsplein met vijver

De gesloten binnenhof wordt omgetoverd tot een aantrekkelijk entreeplein waar je gezellig kunt zitten en waar je je buren kunt ontmoeten. Vanaf het plein kun je via grote wenteltrappen en galerijen omhoog naar de entree van je loft of appartement. Ook vanaf de straat kun je het plein en de  royale trappen zien. Zo vangen bezoekers en passenten een kleine glimp op van het vele licht en de lucht die er door het gebouw stroomt. Je krijgt  bovendien een mooi doorkijkje  naar de grote vijver met een klein gemeenschappelijk zonneterras aan het water.

Royaal, flexibel en smaakvol

De appartementen zelf hebben we zo royaal en flexibel mogelijk ingericht.  Je hebt zelfs de keuze om verblijfsplekken te wisselen en zo de totale oppervlakte naar eigen smaak in te delen. Waarbij we het daglicht en de privacy zo optimaal mogelijk houden.